Novoročné predsavzatia vo fitnes: Čo robiť, aby ste v nich zotrvali?

<Zadajte anotáciu>

Novoročné predsavzatia vo fitnes: Čo robiť, aby ste v nich zotrvali?

Nový rok predstavuje pre každého z nás nový začiatok, šancu otočiť list a začať veci robiť inak. Symbolicky je to čas na zmenu.  Jedným z najčastejších novoročných predsavzatí, ktoré si ľudia dávajú je, že chcú žiť zdravšie, pravidelne cvičiť a schudnúť. No povedzte si pravdu, koľko rokov si už dávate rovnaké predsavzatie? Zdá sa to ako rovnaký príbeh každý rok v januári. Čo urobiť preto, aby to tento rok bolo inak? Pozrieme sa na niekoľko rád, ktoré vám pomôžu zmeniť krátkodobé novoročné predsavzatie na dlhodobý záväzok, ktorý vám umožní dosiahnuť vaše fitnes ciele.

Najčastejším spôsobom ako zaostať za svojim cieľom je urobiť ho nedosiahnuteľným. Preto je na začiatok dôležité, aby ste si jasne a realisticky zadefinovali vaše ciele. Koľko chcete schudnúť? Ako a za aký čas to chcete dosiahnuť? Čo ste preto ochotný obetovať? Je vhodné si vaše ciele niekde poznačiť, aby ste cítili záväzok a zotrvali, aj keď budete mať slabšiu chvíľu.

Rozmeňte si svoje ciele na drobné a sledujte každý malý úspech. Krátkodobé ciele sa ľahšie dodržiavajú a pomáhajú udržať motiváciu. Ak chcete schudnúť do plaviek, či zabehnúť maratón, urobte si plán.  Ak si dáte za cieľ schudnúť 10 kg a nebude sa vám dariť tak rýchlo ako si želáte, skoro to vzdáte. No ak si dáte za cieľ schudnúť 2kg v januári, to už nie je také hrozné čo?

Začnite svoju fitness cestu s kamošom či kamoškou. Zvýši to vaše šance na úspech a budete sa baviť viac. Môže byť síce náročnejšie zladiť sa, ale stojí to za to, pretože cvičebný partner vám poskytuje podporu, motiváciu a inšpiráciu. Prídu chvíle, kedy sa vám nebude chcieť cvičiť a partner môže byť len motiváciou, ktorú potrebujete na rozbeh.

Nenechávajte si svoje predsavzatia len pre seba. Dobrým spôsobom ako si vaše ciele naozaj splníte je, že sa o ne podelíte so svojím okolím. Ak to vzdáte len sami pred sebou, nič sa nedeje, už sa vám to nepodarilo. Bude vás to chvíľu mrzieť, ale to prejde. No ak o vašich cieľoch bude vedieť priateľ alebo kolegyňa, budete sa za ne cítiť zodpovední. Už nebude také jednoduché vyhovárať sa. Zároveň vám vaši blízki môžu slúžiť ako podpora k efektívnemu dosiahnutiu vašich cieľov.

Nečakajte zázraky na počkanie. Tak ako ste vaše prebytočné kilá naberali postupne niekoľko rokov, nečakajte, že schudnete hneď. Preto neutekajte hneď po prvom tréningu na váhu. Buďte trpezliví. Prvé zmeny na vašom tele môžete pozorovať približne po 6 až 8 týždňoch. A výsledok bude stáť zato!

Ak máte pocit, že si s tým sami neporadíte a potrebujete, aby na vás niekto skúsený dozeral, poradil vám a usmernil vás, vstúpte do nášho MuscleGuru Privat Gymu Clubu. Naši osobní tréneri sú pripravení pomôcť vám na vašej novej ceste za zdravším ja.

Ak chcete zmenu, nemusíte čakať do zajtra, do pondelka, do nového mesiaca či na Nový rok.

Teraz je ten správny čas!

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...