Ako si správne vybrať osobného trénera?

<Zadajte anotáciu>

Rozhodli ste sa začať cvičiť pod vedením osobného trénera ? Blahoželám! Nech už vás k tomu viedlo čokoľvek, rozhodli ste sa urobiť ďalší krok vpred na svojej ceste za “zdravším JA”. Či ste začiatočníci alebo sa cvičeniu venujete už nejaký ten rok, spolupráca s trénerom je prínosom pre každého. Cvičenie pod vedením osobného trénera prináša so sebou veľa výhod. V prvom rade je to pocit, že sa tréner venuje len vám,  v čase, ktorý vám vyhovuje. Tréning zostavuje podľa vašich potrieb a cieľov, ktoré ste si spolu vytýčili, no v neposlednom rade všetko prispôsobuje vašim potrebám.

No ako si vybrať správne?

Kvalifikácia

Trénerov a výživových poradcov je v súčasnej dobe ako húb po daždi. Preto je nesmierne dôležité dbať nato, komu sa zveríte do rúk. Je dobré informovať sa, či je vami vybraný tréner odborne kvalifikovaný. Nestačí však mať licenciu fitness inštruktora. Kvalitný tréner sa neustále vzdeláva a prehlbuje svoje vedomosti a spôsobilosti na rôznych doplnkových kurzoch.

Na základe toho sa aj tréneri  špecializujú na rôzne druhy tréningov, preto vždy záleží na vašom cieli.

Skúsenosti trénera a jeho odbornosť

Každý dobrý a skúsený tréner musí byť v dne3nej dobe tak trochu aj fyzioterapeutom a poznať anatómiu ľudského tela. Preto sa u kvalitného trénera stretnete s tým, že máva vstupné konzultácie, počas ktorých prebieha úvodná diagnostika. Okrem toho, že sa informuje o vašom zdravotnom stave, vykoná aj rozbor pohybového aparátu, počas ktorého zisťuje ako sú na tom jednotlivé svalové partie klienta a celý pohybový aparát. Až po tejto úvodnej diagnostike vám vypracuje tréningový plán na mieru s ohľadom na váš zdravotný stav a kondíciu.

Tréner = psychológ

Ďalší dôvod, pre ktorý si väčšina z nás hľadá trénera je ten, že potrebujeme osobu, ktorá nás bude viesť a motivovať. Aj keď cvičenie predstavuje aktívnu formu odpočinku, veľakrát sa vám po ťažkom dni v práci vôbec nič nechce. A keď už aj prídete do fitka unavení, či so zlou náladou, domov už odchádzate s úsmevom! Práve to je úloha trénera! Okrem toho, že dbá na správne prevádzanie techniky cvikov, kladie na klientov požiadavky, mal by byť hlavne  dobrým motivátorom. Úlohou trénera je vedieť nadchnúť a podnietiť u klienta nadšenie z náročnej cesty, ktorá ho vedie k vytúženému cieľu.

Na záver je veľmi dôležité aby vám tréner „padol do oka“. Bude parťákom, ktorý na tréningu navodí dobrú náladu a bude vás podporovať v ceste k vysnívanému cieľu. Nemusíte byť práve najlepší kamoši, ale mali by ste si rozumieť aj v osobnostnej rovine a mali by ste mu dôverovať. Veď s ním budete tráviť niekoľko hodín týždenne. :)

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...